Vorige

Jongeren begeleiden bij hun online levens. De jeugdprofessional in een hybride wereld.

— 8 juli, 2024

Van jongs af aan zowel een online als offline leven hebben. Voor het eerst is er een generatie kinderen en jongeren die dat meemaakt. En hoe ouder ze worden, hoe meer die twee werelden met elkaar verweven raken. Dat wat online gebeurt heeft offline gevolgen, en andersom.

Alles wat jongeren meemaken, ontdekken en leren, gebeurt ook online. Dit magazine laat zien dat het online nu nog lastig is voor jongeren om daar hun identiteit veilig te verkennen, om weerbaar te kunnen worden en respectvol met elkaar om te leren gaan. Daar hebben ze hun opvoeders zoals hun ouders en jou voor nodig. Wat moet ik doen als iemand die ik echt leuk vindt vraagt om een sexy foto? Hoe kan ik mezelf zijn in een wereld die draait om imago en het perfecte plaatje? Het zijn stuk voor stuk vragen waar tieners van nu mee worstelen en die een aanknopingspunt kunnen bieden om met elkaar te praten én te leren.

Hopelijk vraag je jezelf na het lezen van dit magazine minder vaak af of je alles over de online leefwereld moet weten. Simpelweg omdat je al heel veel weet over het begeleiden van jongeren.

Home – Jongeren begeleiden bij hun online levens (foleon.com)

Bron: NJI