30 november 2020

Als je dan toch het geheim van Sinterklaas moet vertellen…

Bron: www.jmouders.nl, 19 november 2020

In deze dagen kun je niet om de beste man heen: Sinterklaas. Een heerlijke periode. Maar ook eentje waarin je je misschien afvraagt hoe lang je kind nog blijft geloven in die man met z’n lange baard die zogenaamd op z’n paard de daken afstruint met cadeaus… Hoe vertel je dan het geheim van Sinterklaas?

Je herkent het vast als je kind rond de 7 of 8 jaar oud is. Je ziet ‘m soms twijfelen. Je merkt het aan de vragen die hij stelt. Je kind neemt het niet meer voor lief aan dat Sinterklaas de ene dag een bril draagt en de volgende dag niet. Op twee plekken tegelijkertijd kan zijn. Of misschien vraagt hij zichzelf niets af, maar zijn er klasgenootjes die het grote geheim van Sinterklaas niet voor zich kunnen houden.

Wat als er nou een supermooie verklaring is voor wie of wat Sinterklaas is? Een uitleg die het sinterklaasfeest niet verpest en die meegaat in dat fijne gevoel dat onlosmakelijk verbonden is aan Sinterklaas? Daarvoor is er een boek genaamd ‘Sinterklaas voor grote kinderen‘. En om het geheel wat kracht bij te zetten, staat er op de kaft: ‘Verboden voor kinderen onder 7 jaar’.
Het (voorlees)boek is gericht op kinderen van 7 t/m 10 jaar en onthult op speelse wijze de waarheid over Sinterklaas. Het leuke is dat de kinderen echt een contract moeten ondertekenen waarin ze beloven het geheim niet door te vertellen aan jongere, nog gelovige, kinderen.

In het boek wordt ook uit de doeken gedaan wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Dankzij ‘Sinterklaas voor grote kinderen’ wordt de waarheid geen enorme domper, maar zorgt-ie voor wat extra opwinding om een nieuwe dimensie die het feest met zich meebrengt: het bewaren van een geheim.