31 januari 2020

Mooi rapport van de Onderwijsinspectie

De Onderwijsinspectie heeft in november 2019 een vierjaarlijks onderzoek uitgevoerd bij het bestuur van Stichting¬† Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Hoeksche Waard. Met een resultaat waar we trots op mogen zijn. De Inspectie: “Een Goed voor OR1 (Onderwijsresultaten) is vrij uniek. Het geeft aan dat je je kind met een gerust hart kunt toevertrouwen aan de scholen in de regio mede omdat er een stevig vangnet, qua expertise en ondersteuning, georganiseerd door de scholen en het samenwerkingsverband is. Passend onderwijs mag wat dat betreft met hoofdletters geschreven worden bij jullie bleek uit ons onderzoek.”

De uitslag van dit onderzoek, zo geef het bestuur van het samenwerkingsverband aan, laat zien dat het mogelijk is om thuisnabij, en dus veelal binnen de reguliere basisscholen, goed passend onderwijs te realiseren dat recht doet aan alle kinderen. Het bestuur concludeert dat goed onderwijs nooit volmaakt is, maar desondanks streeft naar perfectie. Het bestuur geef aan daarom blij te zijn met de aanbevelingen van de onderwijsinspectie die het in de komende jaren in het beleid hoopt te kunnen integreren.

Lees het volledige rapport onder ‘downloads‘.