5 september 2018

Laat leerlingen vaker naar school fietsen

De Fietsersbond vindt dat kinderen vaker naar school zouden moeten fietsen. De belangenorganisatie probeert ouders hiervoor te stimuleren en te vragen een fietsbelofte te doen. Veel scholen zouden ook graag een ommekeer zien: meer fietsers en minder auto’s. Voor en na schooltijd is het druk en chaotisch rondom schoolpleinen. Veel ouders brengen hun kinderen met de auto naar school en dat terwijl fietsen voor kinderen nog nooit zo veilig was als nu, aldus de Fietsersbond.

Fietsen zou een positieve invloed hebben op de leerprestaties van kinderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat fietsers helderder denken, creatiever zijn en zich beter kunnen concentreren.

Na de basisschool moeten kinderen vaak een eind fietsen naar de middelbare school. Fietsen naar de basisschool is een goede oefening om veilig zelfstandig in het verkeer op pad te gaan, aldus de bond.