5 juli 2018

Kinderzwerfboeken

De zomervakantie staat weer voor de deur. Een lange tijd niet lezen heeft een negatieve impact op de leesvaardigheden van uw kind. M.n. leeszwakke kinderen scoren na de grote vakantie een lager niveau. Hoe is dit te voorkomen?

Het is belangrijk dat kinderen door hun ouders worden gestimuleerd om te lezen én dat er thuis boeken zijn. Helaas hebben niet alle gezinnen voldoende geld om boeken te kopen en is de gang naar de bibliotheek ook niet vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er in Nederland 2300 KinderzwerfboekStations waar kinderen gratis een boek kunnen uitzoeken.

Zwerfboeken zijn te herkennen aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Het boek mag gratis mee naar huis. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode. Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is.

Meer info op www.kinderzwerfboek.nl.